top of page

Visie en werking

't Kinderhof is een zelfstandig kinderdagverblijf onder toezicht van Kind & Gezin.

Wij vangen kinderen op van 2 maanden tot 3 jaar en bieden hen een veilige huiselijke omgeving, waar ze zich in veiligheid ten volle kunnen ontwikkelen.


Wanneer uw kindje naar school gaat kunnen wij uw kindje na school opvangen, maar ook 's middags ophalen, een gezonde warme maaltijd bieden en eventueel terug naar school brengen.


Wij kiezen ervoor om inclusieve opvang te bieden. Dit houdt in dat kinderen met lichamelijke en/of mentale beperkingen bij ons in de groep kunnen worden opgevangen. Voor deze begeleiding zijn gediplomeerde opvoeders aanwezig.


Binnen onze pedagogische visie gaan wij uit van vier basisdoelen:


Emotionele veiligheid, sociale competentie, persoonlijke competentie en de optimale ontwikkeling van uw kind.


Wij streven een goede communicatie na tussen de ouders en begeleid(st)ers van 't Kinderhof:


Hiervoor maken wij onder meer gebruik van D-Care, speciaal ontwikkeld voor de kinderopvang. Wij noteren hier steeds wat er hier gebeurt en 's avonds, wanneer u uw kindje komt ophalen, krijgt u van ons een mailtje met daarin alle informatie van de dag.


Bij het halen en brengen van uw kind is er natuurlijk steeds de gelegenheid om de dag te overlopen en elkaar op de hoogte te brengen van belangrijke zaken over uw kind.


Ten gepaste tijde wordt u uitgenodigd voor een gesprek bij ons. Hier houden wij u op de hoogte van de evolutie die uw zoon of dochter meemaakt tijdens het verblijf in 't Kinderhof. U kunt ook bij ons terecht met vragen omtrent de opvoeding of gesteld gedrag van uw kind.


Voor meer informatie mag u steeds contact met ons opnemen, via e-mail of telefonisch (zie: neem contact op). Wij staan u graag te woord.

bottom of page